portrettist Joes Boerma - tekent alles, wat u dierbaar is

Ben af en toe aanwezig op markten en bij evenementen
in Noord Nederland en Noord Duitsland

Vooral markten die passen bij mijn tekeningen vind ik leuk. Wat ik teken is in feite alleen maar natuur: dier, plant, mens, landschap.

Naast allerlei markten en evenementen buitenshuis, heeft u nog meer mogelijkheden om met mij van gedachten te wisselen.

U mag me natuurlijk komen opzoeken; persoonlijk contact is met het dierbaarst. Ook een oriënterend telefoontje is een prima manier kennis met u te mogen maken.

Twee keer per jaar organiseer ik met hééééééééél veel plezier korte foto-cursussen, die maar op drie avonden plaats vinden. Allemaal hoofdzakelijk in het eigen atelier. Met op verzoek af en toe een extra dagdeel in de vorm van een workshop, ergens op locatie voor praktische ervaring. Daarnaast begeleid en ontwikkel ik met -soms teveel- passie, graag uw creatieve vaardigheden op een van m'n tekencursussen. Dat zo'n cursus ook geschikt is voor iedereen die schildert -of zelfs in 3D werkt- blijkt wel uit het feit dat ik al een aantal jaren als gastdocent optreedt bij een aantal schilderclubs. Schilderen is immers ook tekenen, maar dan met een kwast. Compositie is in elke vorm van 'mooie dingen' maken zo onvoorstelbaar belangrijk, dat de manier waarop u zich creatief uit, totaal niet belangrijk is.

Excuus, terug naar de evenementen en markten... (die passie ook !)

-=- -=- -=- -=- -=- -=- -=- -=- -=- -=- -=- -=- -=- -=- -=- -=-

Evenementen en markten

Een klein aantal voorbeelden van de vele honderden waar ik in het verleden aan heb mogen deelnemen. Dit zijn voor mij beslist geen automatisch jaarlijks terugkerende deelnames.
Het ene jaar ben ik bij een bepaald evenement wel aanwezig, een ander jaar weer eens niet. Als er teveel lawaai is, kom ik er helemaal niet weer. Ik wil graag met u als bezoeker kunnen praten, zonder door 'muziek' samen met u platgewalst te worden.

( In verband met het renoveren van ons huis als gevolg van de aardbevingssschade,
sta ik dit jaar op minder markten dan ik wel zou willen. Het spijt me... )

Ik was o.a. te gast bij...

-------------==================-------------

Op 5 oktober 2010 is er hier bij huis en in het atelier een tv-ploeg van TV-Noord geweest om me te filmen voor het programma ”Dam op“. Dat was hartstikke leuk. Zowel de ploeg van Rob van Dam als ik werden al doende steeds enthousiaster. Geweldig om zoiets een keer mee te maken. En natuurlijk een prachtige kans om samen met alle anderen uit het dorp die hebben meegedaan, Froombosch eens goed op de kaart te zetten. Ze hebben er bij TV-Noord een prachtige uitzending van gemaakt. Leuke reacties op ontvangen; dankjewel iedereen.

Om als deelnemer mee te doen aan activiteiten in de regio Groningen en Noord-Drenthe, op het gebied van natuur, agrarische aangelegenheden, kunst of jacht {ja, jacht zie ik wel degelijk als natuurbeheer} heb ik in beginsel altijd interesse. Ik ben heel veel bezig in deze regio's. Het is dan ook leuk om daar met u van gedachten te wisselen en te zien wat we voor elkaar kunnen doen.

Pijnlijke ervaringen hebben me geleerd om in de late vochtige herfst (3e kwartaal) en koude wintermaanden (1e kwartaal) geen werken buiten te laten zien, of in onverwarmde ruimtes binnen.

Papier is jammer genoeg niet tegen vochtige lucht bestand. Het is geen schildersdoek en blijft uiterst gevoelig voor schommelingen in luchtvochtigheid en voor condens. Hetzelfde geldt voor de houten lijsten. Waar m'n werk gevaar loopt laat ik noodgedwongen verstek gaan.

terug naar vorige pagina

Een aantal punten van aandacht voor een ieder die een markt of evenement organiseert leest u onder tips voor organisatoren.

Terug naar Contact met ExpoJoes